Tandblekning – På Experia Dental utförs alla klinikblekningar av legitimerade tandläkare!

Missfärgning av tänder är en naturlig del av åldrande som vi alla råkar ut för. Denna missfärgning kan bero på flera yttre faktorer såsom medicinering, kosthållning (kaffe, olika kryddor, vin) och rökning. Med hjälp av tandblekning kan de flesta få sin naturliga nyans tillbaka.

Det finns främst två sätt att bleka tänder; klinikblekning och hemblekning. Och vi erbjuder våra patienter både alternativen!

Vid klinikblekning används främst plasmaljus, laser och UV-ljus för att aktivera blekningsgelén och få en snabb reaktion.

För klinikblekning använder vi oss av Brilliant Smiles plasmaljusblekning vilket är det säkraste och mest skonsamma sättet att bleka tänder på. Brilliant Smiles har sammansatt milda preparat som i kombination med välbalanserad ljusstyrka ger ett säkert och tydligt resultat. Normalt behöver inte patienter som bleker sina tänder med plasmaljus återkomma för upprepade behandlingar.

Man kan även få fint resultat av hemblekning med prefabricerade eller specialanpassade skenor. Skillnaden mellan denna metod och klinikblekning är att man använder sig av mycket svagare syra och därmed måste behandlingen upprepas flera gånger för att kunna uppnå samma resultat.

 

Hur går det till när man genomgår en klinikblekning?

Vi börjar med att putsa tänderna för att avlägsna alla ytliga missfärgningar och för att uppnå bättre resultat av blekningen. Sen dokumenterar vi gemensamt vilken ursprungsfärg tänderna har för att lättare se behandlingsresultat.  Därefter appliceras en ”protector” (ett skydd) för att skydda tandköttet och du är då redo för själva blekningen.

Blekningsgelen appliceras på tänderna och belyses därefter med plasmaljus i endast 7 minuter då vi använder oss av den senaste och mest effektiva plasmalampan på marknaden.

Denna procedur upprepas 3 gånger och därmed är blekningen färdig.

Hela behandlingen inklusive för- och efterkonsultation tar ca 1,5 timmar.

 

Vad behöver jag tänka på efter behandlingen? 

Då missfärgningarna brutits ner och avlägsnats av blekningen så finns nu i tanden små mikroskopiska ihåligheter där de tidigare missfärgningarna fastnat. För att nu undvika att nya missfärgningar sätter sig där är det därför viktigt att under de första 72 timmarna efter

behandlingen:

–        Undvika starkt färgade drycker (kaffe, te, rött vin) och mat (mörk choklad, tomater, curry, apelsiner m.m.) samt tobak och andra missfärgande substanser, då detta kan försämra resultatet.

–        Undvika sura livsmedel och drycker (cola, citrusdrycker och frukt), eftersom dessa kan orsaka överkänslighet.

–        Skölja med fluor två gånger dagligen för att återuppbygga emaljen och fylla igen de mikroskopiska ihåligheterna.

 

För att du ska slippa tänka på dessa saker ovan så ingår det i vår behandling att vi skyddar tänderna efter tandblekningen med en skyddande försegling, NanoSeal Total+ som appliceras på tänderna. Denna skyddande försegling återuppbygger emaljen direkt så du kan äta och dricka vad du vill direkt efter behandlingen och dessutom minimerar den risken för eventuella biverkningar såsom ilningar och känslighet.

 

Viktigt att tänka på innan tandblekning!

Du bör ha fått tänderna undersökt av leg. tandläkare senast 3 månader innan en tandblekning. Detta för att säkerställa att just du är en lämplig kandidat för tandblekning och för att ta bort eventuell tandsten innan behandlingen för att uppnå ett bättre resultat av blekningen. En annan anledning att få tänderna undersökta är att se så att du inte har några hål eller stora sprickor i tänderna som blekningsgelén kan tränga in i. Skulle något sådant hända så är det inget farligt men kan ge upphov till onödigt obehag. Eventuella skadade tänder bör därför ha behandlats innan tandblekning.

 

Därför erbjuder vi 50% rabatt på undersökningar på alla nya patienter under

kampanj-perioden.

 

Försäkringskassanlogo_nolcrantz_ny  ikon-tdlfb  ©2016 www.experiadental.se

Log in with your credentials

Forgot your details?